PODJELA TRAKTORA MOTOKULTIVATORA PLASTENIKA I KRAVE U BOSANSKOJ DUBICI

IMG_0382

U okviru projekta pod nazivom  „Oživimo selo 2017“  Udruženje za blagostanje  obezbijedilo je donaciju vrijednu stotinu hiljada maraka posredstvom  „Rahma international“ iz Kuvajta , a sastoji se od jednog traktora sa priključcima, šest motokultivatora sa priključcima te jednog plastenika i jedne  krave .Navedeno smo  podijelili posredstvom DD “Merhamet” iz Kozarske Dubice čiji je predsjednik Spahić Jasmin .

Podjelu donacije za 9 korisnika upriličena je danas na području Bosanske Dubice  na prigodnoj svečanosti kojoj su prisustvovali Šejh Jusuf-član Upravnog odbora kuvajtske humanitarne  organizacije “Al-Eslah Society”  i direktor Udruženja za blagostanje u Sarajevu  Ayman El Fakawy  koji je ujedno i  predstavnik za Rahma International iz Kuvajta.

Prisutnima su se obratili i dubički glavni imam  Safet efendija Beganović, te  g. Ekrem Čelebić  iz Udruženja za blagostanje  – Odjel  „Rahma international“  koji je rekao da će ova pomoć putem Merhameta doći na pravu adresu, do ljudi koji su u socijalnoj potrebi.

„Nadamo se da je ovo tek početak saradnje, vidjeli smo da je ovdje veća potreba za pomoć socijalno-ugroženim kategorijama  i nadamo se da ćemo ponovo doći u Kozarsku Dubicu sa više poljoprivredne opreme“, kazao je Čelebić.

On je naveo da Rahma internacional koju on predstavlja pomože različite socijalno-ugrožene kategorije ,da sarađuju sa mnogo vladinih i nevladinih organizacija.

Predsjednik Merhameta Jasmin Spahić je rekao da će dodjela ove mehanizacije pomoći ljudima da opstanu na svojim ognjištima, i lakše prehranjuju svoje porodice.

„Nadamo se da ćemo uz pomoć organizacije iz Kuvajta i u budućnosti, osim ulaganja u poljoprivredu, zajedno graditi i privredu i razvoj naše opštine“,dodao je Spahić.

Danas je potpisan i sporazum- Memorandum o saradnji između donatora iz Kuvajta i dubičkog Merhameta za ovaj projekat te za

zajedničke aktivnosti u narednom periodu.

IMG_0382 IMG_0428 IMG_0451 IMG_0457 IMG_0483 IMG_0504 IMG_0528 IMG_0548 IMG_0565 IMG_0572 IMG_0585 IMG_0605 IMG_0636

https://akos.ba/rahma-international-iz-kuvajta-podrska-povratnicima-u-k-dubici/

 

http://www.rtv-kd.com/merhamet-obezbijedio-donaciju-vrijednu-100-000-maraka/